Siirry suoraan sisältöön

LocoLab

Aalto-yliopisto

Kuvassa Aalto-yliopiston LocoLab: Mechatronics Lab.
Aalto-yliopiston Mechatronics Lab.

Aalto-yliopiston LocoLab sisältää kolme laboratoriota: Mechatronics Lab, Crane Lab ja Mobility Lab. Ne sijaitsevat Aalto-yliopiston K3 & K4 taloissa, Otaniemessä, Espoossa. Laboratoriot kuuluvat Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa toimivaan mekatroniikan tutkimusryhmään. Kaikki laboratoriot ovat avoinna arkisin Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Laboratoriot tarjoavat opiskelijoille konetekniikan, elektroniikan ja tietokoneohjauksen opetusta ja osaamista teollisuustuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa.

Kuvassa Aalto-yliopiston LocoLab: Mechatronics Lab. Kuvassa pöytä ja tuoleja sekä työskentelyyn tarkoitettuja välineitä.
Aalto-yliopiston Mechatronics Lab -työskentelytila.
Kuvassa Aalto-yliopiston Crane Lab ja työkoneita.
Aalto-yliopiston Crane Lab.
Aalto-yliopiston Mobility Labin työskentelytila.
Aalto-yliopiston Mobility Labin työskentelytila.

Mechatronics Lab on tila, jossa opiskelijat voivat keskustella tiimin jäsenten kanssa vaikkapa 3D-tulostuksen prototyypeistä sekä testailla niitä.

Crane Lab tarjoaa opiskelijoille turvallisen alueen prototyyppien rakentamiseen ja testaamiseen. Siellä on Konecranesin nosturi, Ilmatar. Mobility Lab sisältää puoliautonomisia ajoneuvoja sekä autonomisia ajoneuvoja ja erilaisia robotteja.

Tutustu muihin Garage-oppimisympäristöihin täältä.