Siirry suoraan sisältöön

Kestävän kehityksen hackathon Makerspacessa: Yrittäjyyden ja kestävän kehityksen edistäminen

Omnia Makerspacessa järjestettiin 23.3.  Hackathon – tapahtuma, joka kokosi yhteen viisi Omnia-tiimiä vastaamaan aikamme kiireellisimpiin ympäristöhaasteisiin. Haaga-Helian mentorien avustuksella tiimit tekivät kovasti töitä keksiäkseen innovatiivisia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Tapahtuma oli menestys, ja jokainen joukkue esitteli innovatiivisia projektejaan hackathonin lopussa. Vaikuttavia ideoita ja malleja oli monia, mutta lopulta tuomaristo valitsi kaksi voittajaa. Voittajat olivat kestävän vaatesuunnitteluprojektin takana oleva tiimi ja tiimi, joka kehitti sähköpyöräjärjestelmän Ghanassa käytettäväksi.

Hackathonissa osallistujat

Kestävän vaatesuunnitteluprojektin tavoitteena oli käsitellä pikamuodin ongelmaa ja sen ympäristövaikutuksia. Tiimi loi vaatesarjan, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista ja suunniteltu kestäviksi ja pitkäikäisiksi. Vaatteet eivät olleet pelkästään ympäristöystävällisiä, vaan myös tyylikkäitä ja edullisia, mikä teki kestävästä muotista entistä helpompaa kuluttajien ulottuville.

Kestävä vaatesuunnitteluprojekti esittely

Sähköpyöräjärjestelmäprojekti sen sijaan keskittyi kestävän liikenteen edistämiseen Ghanassa. Tiimi kehitti sähköpyöräjärjestelmän, joka oli erityisesti suunniteltu vastaamaan Ghanan markkinoiden tarpeita. Järjestelmä oli edullinen, helppokäyttöinen ja vähäinen ympäristövaikutus, joten se oli ihanteellinen ratkaisu maan liikenteen haasteisiin.

Sähköpyöräjärjestelmäprojektin ryhmä

Kaiken kaikkiaan Hackathon – tapahtuma oli suuri menestys, ja se esitteli innovaation ja yhteistyön voimaa. Tapahtuma osoitti, että kovalla työllä ja päättäväisyydellä on mahdollista luoda kestäviä ratkaisuja, joista on hyötyä sekä ihmisille että planeetalle.

Toivomme, että tällaiset tapahtumat innostavat jatkossakin enemmän ihmisiä toimiin ja osallistumaan globaaliin pyrkimykseen edistää kestävyyttä ja torjua ilmastonmuutosta. Onnittelut kaikille Sustainability Hackathon – tapahtuman osallistujille ja voittajille!

Odotamme innolla, mitä innovaatioita ja ratkaisuja syntyy tulevaisuudessa.

Tällainen hackathon ei koske suoraan itse konetekniikkaa, mutta liittyy läheisesti Digitally-projektiin, koska se liittyy tuotekehitykseen aktivoivalla ja osallistavalla tavalla ja sen kohderyhmänä sopii täydellisesti Digitally-projektiin.

Suuret kiitokset tapahtuman järjestäjälle Diana Ellerille, Omnian opiskelijoille ja opettajille sekä Haaga-Helian tiimille, jotka saivat kaiken onnistumaan!

Hackathonissa osallistujat